SFI – Strong Future International

SFI’s corporate headquarters in Lincoln, Nebraska

Gery Carson SFI President and CEO

 

SFI je skraćenica naziva kompanije Strong Future International. Reč je o kompaniji koja je od 1998. na internetu, koja ima ogromno iskustvo u online poslovanju, ima ogroman ugled među marketarima, koja je uvek beležila samo rast i nikada nije poslovala sa gubitkom. SFI ima desetine hiljada članova u preko 190 zemalja, praktično u celom svetu. Dakle, reč je o zreloj i provereno uspešnoj kompaniji.

SFI ima još jednu IZUZETNU VREDNOST! A to je – FENOMENALAN kurs internet marketinga koji svi članovi ( affiliate-i ) dobijaju BESPLATNO! Time SFI želi da vam pomogne da budete bolji i zaradite više, i sebi i njima.

“SFI’s exclusive Internet Income course has been showing Affiliates how to set up and run profitable online businesses for more than 10 years. Online technology and the Internet itself have changed dramatically since Internet Income’s debut in 2001; however, the archived lessons listed below still contain pertinent information ALL of today’s online entrepreneurs should know.”

U lekcijama SFI ćete uživati i biti oduševljeni SVAKOM REČENICOM koju budete pročitali! Preko 70 lekcija, koje su pažljivo osmišljene i napisane, i koje vas začas prevedu od totalnog početnika do nivoa solidnog poznavaoca internet marketinga.

Registracija u SFI je potpuno besplatna, ne postoje neke obavezne kupovine, nadogradnje i slično, pa samim tim nema opravdanja da neko ne iskoristi ovu sjajnu priliku da puno toga nauči. Ali zaista na lak i zabavan način. Da li će i zaraditi neki novac putem SFI marketing plana, neka ostane u drugom planu kod odluke o registraciji.

 

KAKO SE REGISTROVATI?

Kao i za SVE partnerske programe Net Škole:

1. javite se najpre osobi preko koje ste se upisali u Net Školu; ta osoba će vam poslati NJEN affiliate link za SFI preko kojeg ćete se registrovati u SFI; slično kao što vam je svojevremeno dala njen affiliate link za Net Školu pa ste se registrovali u Net Školu

2. ukoliko ne znate ko je ta osoba, ili ukoliko ona ne želi da se registruje u ovaj program, ili vam se prosto ne javlja, kontaktirajte PODRŠKU NET ŠKOLE i mi ćemo vam pomoći; LINK podrške: http://www.netponuda.com/help ili nam se javite na mail help@netponuda.com

A šta ako ste našli ovu stranicu preko Google pretraživača i niste član Net Škole? Javite se podršci Net Škole i dobićete našu pomoć: http://www.netponuda.com/help

 

Pre nego kažemo nešto i o samoj mogućnosti zarade sa SFI da pomenemo jednu temu – ima li SFI neku ozbiljnu MANU? Iskreno, teško je naći bilo koju manu sem “uslovnih mana” koje nisu toliko mane ovog programa koliko “problem” pojedinaca. Tu prvenstveno spada  znanje engleskog jezika. Sve u SFI je napisano jednostavnim i školskim engleskim jezikom koji svako ko prosečno zna engleski jezik, makar da razume napisani tekst, može sa lakoćom da prati. Ali engleski mnogi ne poznaju ni za toliko.

Druga “mana” je što – mora da se čita što što je nekim osobama teško. U stvari radi se samo o sopstvenoj želji da nešto postignete, a za to vam je potrebno neko pred-znanje. Ako je želja jaka, vi ćete sa uživanjem čitati sve do čega možete doći. U SFI pogotovo jer su tekstovi FENOMENALNI! Sa druge strane, oni kojima želja / potreba nije dovoljno jaka uvek će naći razne izgovore tipa “nemam vremena”. Nađite vremena zbog vas.

 

 

FACEBOOK GRUPA ZA ČLANOVE NA NAŠEM JEZIKU

Ono što je još jako korisno, i onima koji znaju ali i onima koji ne znaju engleski, je Facebook grupa. Zove se SFI BALKAN  jer je namenjena članovima sa ex-YU prostora, kao i ljudima sa naših prostora koji su u inostranstvu.

To je kao forum, na kojem možete da pitate sve što vam zatreba, pa će vam drugi članovi pomoći. Na toj Facebook grupi objavljujemo sve novosti vezane za SFI – promocije, posebne akcije, termine webinara. Razmenjujemo savete, iskustva, pohvaljujemo rezultate … Grupa je samo za SFI članove. Zato prvo treba da se registrujete u SFI. U grupu treba da vas doda onaj ko vas je i učlanio u SFI. 

Naravno, morate imati nalog na facebook-u. Ako nemate nalog na facebook-u ili niste baš spretni sa facebook-om pogledajte ovaj video za pomoć početnicima: http://www.netponuda.com/sn-1. Tu je objašnjeno kako se otvara i podešava facebook nalog.

 

WEBINARI NA NAŠEM JEZIKU

Od velike pomoći za vaše razumevanje SFI su i redovni webinari. Webinar je online sastanak. Umesto da svi negde odlazimo fizički, trošimo vreme i novac na to, pogotovo što nas ima sa celog ex-YU prostora, kao i naših ljudi po inostranstvu, okupljamo se jednom nedeljno na webinarima. Webinari su četvrtkom od 20:00 za članove Net Škole koji su i članovi SFI i goste koje oni pozovu. Desetak minuta pre početka webinara ulogujte se u vaš nalog u Net Školi i na početnoj stranici, pa malo skrolujte niže, imate webinar salu Net Škole.

Da biste učestvovali na webinaru potreban vam je računar sa internet konekcijom, što već imate čim čitate ovo. Sem toga još i slušalice ili zvučnici da biste čuli predavača. Mikrofon vam ne treba jer sva pitanja postavljate putem tekstualnog četa na kraju webinara.

Današnje kućne internet veze su brze, ali da biste imali dobar prijem na webinaru potrebno je da vam veza ne bude opterećena. Privremeno pauzirajte preuzimanja sa interneta, zatvorite internet stranice na kojima ima videa i muzike, kao na primer YouTube. Ukoliko imate više računara u kući koji dele istu internet vezu, zamolite ukućane da i oni urade to isto dok traje webinar.

Ukoliko vam je softver na računaru malo stariji, biće vam možda potreban internet program novije verzije.

WEBINARI SU I ZA ČLANOVE I ZA GOSTE. Njihova namena je:

 • da pozovete druge koji nisu članovi SFI da čuju o čemu je reč, a predavač će im umesto vas sve objasniti; na webinaru se ne daje ničiji link već se gosti pozovu da se jave onome ( vaši gosti vama ) ko ih je pozvao na webinar da bi se registrovali
 • da novi članovi saznaju više o tome šta je SFI
 • da svi članovi iskoriste webinare tako što će pozvati što više gostiju i na taj način odmah posle webinara dobiti nove članove; da gosti ne bi zaboravili na webinar najbolje ih je pozvati na sam dan kada je webinar, ili čak svega pola sata pred početak webinara,

TERMIN SFI WEBINARA:

ČETVRTKOM od 20:00 do 20:45 – za članove i goste, pauza 15 minuta, 21:0021:30 trening za članove i one koji su se u pauzi registrovali

LINK ZA WEBINAR SASTANAKhttp://netponuda.com/goto/webinarfacebook.php

 

SAJT KOJI OBJAŠNJAVA SFI NA NAŠEM JEZIKU

TO JE UPRAVO OVAJ SAJT! Šta to znači? Znači da vam vaš sajt praktično ni ne treba. Na ovom sajtu NEMA ničijeg linka pa da se neko koga vi uputite da ovo pročita učlani u Net Školu ili u SFI, ili u bilo koji drugi partnerski program Net Škole preko drugoga. Prema tome, možete bilo kome dati link ka ovoj stranici da pogleda. Link imate gore u adresnoj liniji a evo i ovde: www.netponuda.com/sfi Praktično ga pošaljete nekome porukom, mail-om, a toliko je kratko i “pamtljivo” da možete lako i da ga izdiktirate “net ponuda tačka kom kroz sfi”

Čemu služi OVAJ sajt?

 • dajte link www.netponuda.com/sfi svima koji bi da saznaju više o SFI; mnoge ćete zainteresovati i učlaniće se kod vas a niste se mučili da im objašnjavate
 • uputite na ovaj sajt svakoga ko vam se registrovao u SFI da sazna više; ne morate da im sami sve objašnjavate

 

I JOŠ NEŠTO PRE NEGO UPOZNAMO SFI

 

Obećajte sebi da ćete svaku osobu koja se učlani preko vas uputiti na ovaj sajt! To je jako važno, ako mislite da uspete u SFI. Važno je zbog DUPLIKACIJE. Vaše je da im pošaljete porukom link ka ovom sajtu ( www.netponuda.com/sfi tj. “net ponuda tačka kom kroz sfi” ).

Proverite:

 • da li se novi član učlanio i u gore pomenutu facebook grupu,
 • da li je novi član razumeo šta su webinari i kada su webinari,
 • da li je novi član sakupio 1500 poena ( o tome više na kraju )

To je SVE što VI treba da radite. Sve ostalo će TIM odraditi za vas. Ovo je PRESUDNO za vaš uspeh. Ukoliko vam trenutno i nije najjasnije zašto je to toliko važno a vi samo to sprovodite neko vreme pa ćete ubrzo uvideti. Gornju listu prepišite i prođite sa svakim novim članom.

Ukoliko gornju listu ne prođete sa svakim novim članom to je bio vaš izbor da to ne uradite, te onda preuzmite odgovornost za rezultat koji u SFI ostvarite.

 

ŠTA JE SVE SFI I ZAŠTO SFI?

U svakom poslu nešto morate uložiti. Ako nije novac, onda je to VREME. Ali vreme je novac samo ako IMATE ZNANJE, u protivnom je vaše uloženo vreme GUBLJENJE VREMENA. SFI vam daje dovoljno vremena da “sazrite” tj. da naučite. Nećete biti pod stresom jer “nešto sigurno propuštate”! Naravno, bez sat-dva svakodnevno uz SFI ništa se neće posebno promeniti. Ali sa tih sat-dva dnevno HOĆE I TE KAKO! A to i jeste pravi redosled: prvo nauči, potom uloži to vreme i  tada to ulaganje vremena donosi rezultat. Jer kada znaš šta treba da radiš i razumeš zašto to radiš, taj rad je efikasan.

Svaki član dobija ne samo generalni kurs Internet Marketinga, već i korak-po-korak edukaciju i na temu samog SFI programa. Svakog dana dobijate po jednu lekciju. Naravno, vi možete sve to da prođete i brže. Naime, na kraju svake lekcije nalazi se po jedno pitanje. Ako date tačan odgovor dobijate 15 poena. To mnogi iskoriste da sakupe 450 poena na brzaka jer ima 30 lekcija koje pretrče u jednom danu. Poene ćemo još pojasniti, ali ukratko – što više poena to veća zarada, pa zato mnogi žure. Savetujemo svima da daju sebi vremena, Naime, prvi status – EAExecutive Affiliate, se dobija sa 1.500 poena ili više koji se mogu sakupiti na mnogo načina za sat-dva nakon što se registrujete. Zato preskakanje lekcija samo da bi se sakupili poeni nije dobra praksa. Poene ćete sakupiti začas na druge načine. Ali ako preskačete lekcije posle nećete znati kako da sakupite i sledećeg meseca 1.500 poena. A ima BEZBROJ besplatnih načina da sakupite ne 1.500 već mnogo više, svakog meseca. Sve je lepo objašnjeno u lekcijama ali ih treba pažljivo pročitati. Veoma su kratke, često i šaljive napisane, ali i izuzetno korisne!

 

Šta je poslovna ideja SFI? Ili drugim rečima – ODAKLE I KAKO SFI PRAVI PARE?

U sklopu SFI je online store TripleClicks – skraćeno TC. U njemu se može naći po povoljnim cenama preko 70.000 artikala. Ima ih i fizičkih a i elektronskih. Ponude su iz preko 140 zemalja sveta!

Kao SFI affiliate vi dobijate sjajnu mogućnost da promovišete “ceo shop” ili samo artikle koji se vama dopadaju i da ostvarite fenomenalnih 45% od profita koji SFI ostvaruje. Gde ćete bolje! Neko drugi ( SFI ) održava i vodi online store ( prodavnicu ), neko drugi se stara o naplati – preko 50 različitih načina plaćanja je kupcima na raspolaganju!, neko drugi se stara o isporuci, eventualnim reklamacijama itd. A sa vama deli maltene POLA svoje zarade. Pa gde to ima! Ima u SFI.

Niže vidite jedan od banera koji dobijate. Ukoliko nemate sajt da postavite baner, nema problema – dobijate gomilu gotovih tekstova sa već ugrađenim vašim ličnim affiliate linkom koje možete objaviti na facebook-u, twitteru, raznim oglasnim grupama, sajtovima za oglašavanje, poslati nekome na mail itd. Normalno, tamo gde je oglašavanje dozvoljeno, a ima MNOGO takvih mesta. Kao SFI affiliate dobijate:

*1 NAPOMENA: da bi vam se otvorili gornji linkovi morate biti ulogovani u vaš SFI Back Office. Njega dobijate odmah nako što se besplatno registrujete.

Većina ovih metoda ne traži nikakvo ulaganje novca sa vaše strane. Takođe, u SFI stilu SVE JE LEPO OBJAŠNJENO! Dakle, samo treba biti vredan, ništa više.

 

Kada smo kod online prodaje, i dalje je dosta prisutna potreba, naročito kod ljudi sa naših prostora, da naprave “svoj web shop”. Izvinite – a čemu to? Nakon mnogo muke i truda provodićete većinu svog vremena na njegovo tehničko održavanje, što ne donosi pare, umesto na PROMOCIJU – što donosi pare. Sem toga – svako ko je pokušao da obezbedi kupcima pouzdan i lak način online plaćanja zna kakva je to glavobolja. I sem toga – tek ste počeli a očekujete da vam kupci veruju na slepo i unose podatke sa kartica? Teško! Govorimo o BRENDU. Zašto CocaCola prodaje tolike količine soka? Zbog kvaliteta? Niske cene? Pa naravno da ne, nego zato što ima BREND. A izgradnja brenda košta najviše i traži ogromno vreme. Ako vam kao profit na kraju bude ostalo 10-15% možete da pevate od sreće. Bilo je mnogo domaćih propalih pokušaja. Zar nije LAKŠE i JEFTINIJE da neko drugi ko sve već ima, ko ima brend, ko ima višegodišnje iskustvo, to sve radi, a vi prosto uzmete 45% ? Pa naravno da jeste, ali je bilo potrebno da ovo objasnimo jer je još uvek jaka i uvrežena u svesti naših ljudi pogrešna potreba da “bude sve moje” i “da ne delim”  što se na kraju završi sa “ne delim nisakim, ali nemam ni šta da podelim”.

 • od bilo koje kupovine koju napravi neko koga ste vi uputili na TripleClicks VI dobijate 45% zarade koju ostvari SFI!
 • SVAKI PUT kada taj “neko” kupi nešto, bilo kada, bilo šta – vi opet ostvarujte 45% provizije!
 • TripleClicks ima preko 50.000 artikala na ponudi, isporuka je moguća u preko 90 zemalja, podržava preko 50 načina plaćanja – pa šta mislite – možete li tako da napravite pare?
 • ukoliko želite nešto da prodajete online i to možete!
 • sve to možete kao besplatno registrovani affiliate ( partner ) SFI!

 

Na TripleClicks shopu se mogu naći i novi ali i polovni artikli – tzv. GARAŽNE RASPRODAJE. Kao SFI affiliate vi možete da budete i prodavac! SFI ima stotine hiljada partnera širom sveta! SFI online shop će vrlo brzo zagospodariti i domaćim terenom. Već ima i ponuda sa naših prostora. Vreme je da pretvorite razne stvari koje vam zauzimaju mesto po ormanima u NOVAC! Svi mi imamo gomile neotpakovanih, novih ili malo korišćenih stvari po kući koje ne koristimo i mnogo bolje bi nam koristio novac od njih.

Sem toga, ako želite da prodajete više putem interneta, onda ćete ovde naći kupaca u izobilju. Ne morate prodavati samo fizičke proizvode sa kojima možete imati troškove slanja van zemlje. Ponudite svoje elektronske ( “download-ibilne” ) artikle – eBooks, programe… Ako niste autor “nečega” pronađite ne samo domaće, već i strane autore – 99% njih će vam ponuditi mogućnost da zaradite prodajom njihovih proizvoda i online usluga. Pa to ponudite preko TripleClicks. SFI će preuzeti sve tehničke stvari na sebe!

Ne zaboravite na još jednu važnu stvar – SFI ima stotine hiljada affiliate-a širom sveta. Mnogi od njih će promovisati na stotinama internet stranica ( facebook, twitter, forumi, oglasnici … ) ono što vi nudite. I tako generisati zaradu i sebi i vama. Mnogi od njih će biti uspešniji u promociji vašeg proizvoda od vas samih, jer su veštiji u promovisanju, veštiji u radu na internetu, imaju velike “baze” redovnih kupaca itd. Time će zaraditi i vama mnogo više nego što biste to mogli sami. Nakon svega nabrojanog, da li i dalje neko misli da bi vredelo truda da pokreće nekakav svoj prodajni sajt od nule?

 

 

Na TripleClicks shopu se pod DEALS mogu naći IZUZETNO POVOLJNE PONUDE od igle do lokomotive!

 

Na primer do nedavno je bila aktuelna ponuda za SPINNER PRO – najbolji tekst spinner, čija je regularna cena na sajtu firme koja ga je napravila $198! Da, toliko koštaju KVALITETNI alati za Internet Marketing. A na TripleClicks shopu je bila promo akcija za šta mislite koliko? Za neverovatnih $2.96 !!!

Imate i mnoge druge veoma povoljne ponude na DEALS, a kako se jedna završi pojavljuje se neka nova. Naravno, možda vas ne zanimaju alati za internet marketing, ali na TripleClicks ćete naći od igle do lokomotive.

ŠTA JE POENTA? Sem što možete da uštedite, povoljna ponuda vama je povoljna i drugima. Vi možete da zaradite pare promocijom svih ovih artikala! Niste u obavezi da vi nešto i kupite da biste to promovisali. Ako je nešto jeftino dobro ide. Zato se registrujte u SFI i proveravajte TripleClicks ponude s vremena na vreme.

 

Na TripleClicks se organizuju i online Penny aukcije uživo. Ideja je sasvim jednostavna – “biddujete” neki proizvod na online aukciji i ako vaša ponuda bude najpovoljnija taj proizvod je vaš po toj ceni. Tako se može doći do laptopa za $20, iPad-a za $2 … Naravno, kod aukcija vam treba malo iskustva i sreće, ali se može dobiti.

Za učešće na aukcijama potrebni su vam TC krediti. Svaki klik na BID NOW vas “košta” 1 TC Credit. Krediti se prodaju na komad ili paket. 1 TC kredit je najneisplativija opcija jer košta $1.99. Postoje paketi od 10 TC kredita za $5,90, 20 TC kredita za $9,80, 50 TC kredita za $21 i 200 TC kredita za $64.

OTKRIĆEMO VAM JEDNU TAJNU!

SAMO ZA SFI AFFILIATE POSTOJI I “SAKRIVENI” PAKET OD 100 TC KREDITA ZA SVEGA $29:

https://www.tripleclicks.com/detail.php?item=96180

kao i paket od 125 TC KREDITA za $36.25 a to je najjeftinije što ih možete dobiti:

https://www.tripleclicks.com/detail.php?item=212474

 

VI NE MORATE DA SE TROŠITE NA KREDITE AKO NEĆETE! SFI AFFILIATE-i NEMAJU OBAVEZU KUPOVINE BILO ČEGA PA TAKO NI TC KREDITA.

Možete ODLIČNO DA ZARADITE promocijom aukcija a da ne potrošite ni pare! Primer: promovišite TripleClicks aukcije po facebook-u. Pogledajte neke od zanimljivih aukcija koje će se uskoro održati i “opalite” po facebook-u reklamu! “Win an iPad 2.0 for just $2″ je nešto što će privući većinu da pogleda o čemu se radi.

Penny aukcije su “napolju” jako popularne. No za razliku od drugih popularnih aukcijskih sajtova, ovde krediti za učešće na aukciji koštaju UBEDLJIVO NAJMANJE! Sada se verovatno pitate gde i kako se tu zarađuje? Pa svi koji su se registrovali na TripleClicks da bi učestvovali na aukcijama moraju najpre da kupe TC kredite. Neki od gore navedenih paketa. Recimo da se neki tamo John registrovao preko VAŠEG affiliate linka. SVAKI PUT, dakle ne samo prvi put nego svaki put, kada John kupi TC kredite vi dobijate preslatkih 45% provizije! Pa John, srećno ti bidovanje dugi niz godina!

Sem toga, možete napraviti i stranicu ( page ) na facebook-u na kojoj promovišete razne artikle sa TripleClicks shopa. Ako ne znate kako da kreirate facebook stranicu, lako je –  pogledajte uputstvo < KLIKNITE OVDE >. Svaki put kada neko kupi sa TripleClicks vi  dobijate 45% od profita koji ostvari SFI na toj prodaji. Dodatno dobijate i MRP i VP. O MRP i VP ćemo ubrzo nešto više reći, a shvatite ih kao “pare” jer to i jesu – interna SFI valuta. To vam sem ostvarene zarade donosi JOŠ ZARADE!

NASCAR Ford F-Series Race Truck CENA: $9,995.oo ZARADA: $438.53

 

Na TripleClicks imate “od igle do lokomotive”. Nemate baš bukvalno lokomotive ali IMATE AUTOMOBILE! Recimo ovi lepotani sa desne strane biće prodati u USA jer su prodavaci napisali da je isporuka samo u USA. Ok, lepo, a kako vi kao SFI affiliate iz ex-YU da od toga zaradite? Hajmo malo da izađemo iz svog okruženja, iz svoje varoši, “zemlje u kojoj je sve naopako”, bla bla bla. Zakoračite konačno u XXI vek! Imate računar sa internet vezom čim ovo čitate. Imate i facebook koji je besplatan. A na facebook-u skoro milijardu ljudi i desetine miliona amera. Pa dobro, zar je to toliko teško promovisati ove lepotane tamo putem interneta? Ne znate šta biste rekli ( napisali ) uz ovu ponudu? Pa iskopirajte tekst koji je naveo prodavac na TripleClicks shopu!

Vaše je samo da promovišete ovu ponudu. Vaše nije da se bavite bilo čime drugim. Ako pronađemo ozbiljnog kupca na ovom autu bismo dobili zaradu $438,53 ali i 73088 VP ( !!! ) kao i 1049 MRP. Pojasnićemo ubrzo šta je VP a šta MRP ali to su DODATNE PARE! Pri tome SFI će se postarati oko naplate, isporuke, zadovoljstva kupca, obaveza prodavca, i naravno VAŠE provizije.

Da biste videli koliko zarađujete na konkretnom proizvodu morate prvo da se besplatno registrujete kao SFI affiliate. Potom otvorite TripleClicks shop i ulogujte se sa istom email adresom i šifrom koju koristite i za SFI jer svi SFI affiliate-i dobijaju i nalog na TripleClicks. LINKOVE ZA SFI I TRIPLE CLICKS SHOP DOBIJATE NA MAIL ČIM SE REGISTRUJETE.

Nađite željeni proizvod na TripleClicks koji biste voleli da promovišete. Ispod slike proizvoda imaćete opciju SFI AFFILIATES. Tamo vam je naveden vaš lični link za promociju tog određenog proizvoda. Kopirajte taj link i stavite ga na vaš sajt ili pošaljite mailom.

Ukoliko želite da objavite link na facebook-u ili twitteru, odnosno pošaljete ga porukom nekom prijatelju tamo, onda ćete morati da ga prethodno “cloakirate” uz pomoć BESPLATNOG servisa dot.TK. Šta je to? Ništa komplikovano! Otvorite sajt http://www.dot.tk i prvo izaberite željeni naziv linka. Na primer najboljaponuda.TK. Može se desiti da je to najboljaponuda.TK već zauzeto, pa izaberite nešto drugo. Ma sasvim je ok i ctweqqa.TK jer ionako nećete slati samo link već ćete uz njega i pojasniti šta je na tom linku. Onome ko čita vašu poruku sasvim je svejedno da li će kliknuti na najboljaponuda.TK ili ctweqqa.TK ukoliko ste ga svojom porukom uverili da je vredno da to klikne i pogleda. Sledeći korak: kada ste izabrali željeni TK link na sledećoj stranici unesite vaš SFI link za taj proizvod. I to je sve. Dobili ste “cloakirani” ( “sakriveni” ) affiliate link u TK formatu kojeg možete da objavite na facebook-u i twitter-u.

Smisao tog VAŠEG affiliate linka je: kada neko ko je zainteresovan klikne na taj link sistem ga beleži kao vašeg kupca jer je kliknuo na vaš link. I nepogrešivo vama zaračunava proviziju.

Kao što možete da vidite sa donje slike moj link za ovaj auto je http://www.tripleclicks.com/detail.php?item=36516/11705919 i sadrži ITEM NUMBER što je za ovaj proizvod 36516 i moj jedinstveni SFI ID NUMBER 11705919. Da se ne biste zamarali sa time, samo se ulogujte u vaš TripleClicks nalog i nađite među više od 50.000 proizvoda šta biste voleli da promovišete. Najbolje nešto što se i vama sviđa jer ćete tada biti uverljiviji i sa više oduševljenja ćete to promovisati. Da ne shvatite pogrešno da su u pitanju samo automobili na ponudi, na TripleClicks imate mnogo toga – razne kućne sitnice recimo, koje svako voli! Ovo sa autom je PREMIJA a redovnu zaradu ostvarujemo baš na tim sitnicama koje su na ogromnom popustu. Iskopirajte vaš jedinstveni promo link koji će vam sistem sam generisati za željeni proizvod i krenite sa promocijom. Ako ćete na facebook-u ili twitteru onda ga prethodno “cloakirajte” kako je gore objašnjeno.

 

Sa ovakvim potencijalom Clickbank, Amazon, CPA mreže – sve to vam više ne treba! SFI vam daje sve na gotovo – i banere, i tekstove za oglase, i alate za promociju, pa čak ako tako želite – flajere koje možete da štampate i kačite na oglasne table, obrasce vizit kartica,  oglase za štampane novine itd. Za razliku od ClickBanka, Amazona i CPA mreža gde često ne dozvoljavaju Facebook i Twitter promocije, te vam traže da izrađujete web sajt i potom radite dugotrajno, mukotrpno, neizvesno, a ponekad i SKUPO, rangiranje na Google pretraživaču, ovde možete da krenete – ODMAH! Za razliku od CPA mreža u koje ne možete ući tako lako SFI se možete pridružiti odmah. Za razliku od Clickbank-a u SFI nećete čekati da vam se skupi $100 zarade, barem 5 prodaja sa 3 različita načina plaćanja – u SFI zaradu dobijate svakog 10-og u mesecu a minimum za isplatu je svega $20. Za razliku od CPA mreža, Clickbank-a, Amazona itd. gde od jednog klijenta zarađujete JEDNOM, u SFI zarađujete SVAKI PUT kada klijent nešto kupi a JEDNOM ste ga doveli! On će doći zbog neke povoljne ponude danas, ali šta god i kada god u budućnosti da još kupi, od preko 50.000 artikala – a stalno se ubacuju i novi, VI dobijate opet 45% provizije.

Za razliku od Clickbanka, CPA mreža, Amazona … gde postoje forumi za razmenu ideja među kolegama, NIKO u stvari NEĆE da vam otkrije svoje tajne uspeha jer ste mu vi KONKURENCIJA! U SFI imate bezrezervnu podršku čitavog tima iznad vas. Naime, i da se vaš sponzor “ulenji” iznad njega UVEK ima neki Team Leader koji vas vidi i koji će vam pomoći – jer i on ima interes u tome da vi što više zaradite.

SFI je i online MLM program i to od startnih  7 pa do 12 nivoa, što vam omogućava stabilan prihod na duge staze. Za one koji nisu familijarni mnogo sa MLM programima – ne brinite. Kroz već pomenute besplatne edukativne programe sve ćete naučiti.

SFI ima i profit share program. Svi članovi koji u tekućem mesecu sakupe minimum 1.500 poena ulaze u ovaj program automatski. 40% od svog čistog profita ostvarenog u tom mesecu, SFI deli sa svojim EA – Executive Affiliate-ima, a to su oni koji su sakupili minimum 1.500 poena. NE MORATE NIŠTA DA KUPUJETE DA BISTE SAKUPILI 1.500 POENA I DOBILI DEO PROFITA! Što više poena sakupite to će biti veći deo profita vaš. Zato i kažem da su VP kao pare, jer vam donose pare.

 

Poeni se u SFI zovu Versa PointsVP. Veoma je lako sakupiti 1.500 VP već u prvih sat-dva od registracije. Naime, poeni se besplatno sakupljaju na svakom koraku. SFI će vas nagraditi sa 1, 5, 10, 100, 200 pa i 500 poena za različite vaše aktivnosti. A te aktivnosti su tipa – dopuni svoj profil, pogledaj stranicu sa novostima, lajkuj njihovu facebook stranicu, postani njihov twitter follover itd… Takvim aktivnostima vi pomažete firmi da se više promoviše, ali pomažete i sopstvenom poslu jer je SFI MLM program. Zauzvrat od SFI dobijate poene, i sa 1.500 i više ulazite u profit share program.

Važno je da se odmah nakon registracije ulogujete u vašu SFI online kancelariju ( affiliate center kako ga oni zovu ) i da otvorite HOME pa “TO-DO LIST”. Na vašoj “TO-DO LIST” ( lista zadataka ) naćićete mnoge aktivnosti koje vas ne koštaju baš ništa a sa kojima sakupljate poene ( VP ). Važno je da to uradite odmah nakon registracije jer čim sakupite 500 VP dobijate BONUS 200 VP. Ali BONUS 200 VP dobijate samo ako sakupite barem 500 VP u prvih 24h.  Sa tim bonusom ćete već imati 700 VP. Ima još mnogo aktivnosti sa kojima ćete sakupiti odmah još 800 VP i postati EA – Executive Affiliate za sat-dva nakon što ste se registrovali. A to je priznaćete odličan početak vašeg posla!

Kada smo kod MLM dela priče, najlepše od svega je što u SFI postoje i lični ( PSAPersonal Sponsored Affiliates ) i ko-sponzorisani članovi ( CSACo-Sponsored Affiliates ). Ove druge dobijate na razne načine. Vaš sponzor ili bilo ko od viših sponzora može da vam ih dodeli. Takođe postoje i nagrade. Na primer, kada dostignete status EA kompanija će vam dodeliti minimum 2 CSA.

Postoje i aukcije na TripleClicks na kojima možete dobiti 50, 100 ili čak 200 CSA! Kada dobijete aukciju sve te CSA dobijate ODMAH! Odakle toliki članovi? Sam SFI se redovno oglašava i promoviše na brojnim besplatnim ali i plaćenim servisima – web stranice, oglasnici, razmene banera, Google Adwords, lokalni časopisi, TV i radio stanice … Dnevno se u SFI upisuje i po 1.000 novih članova iz celog sveta! Kao SFI affiliate imate mogućnost da kupite deo affiliate-a koje SFI registruje na ovaj način, kroz S-builder Co-Op. Ako niste vični regrutovanju drugih članova, a nemate ni iskustva sa marketing kampanjama na internetu onda jednostavno možete da kupite “poziciju” tj. deo affiliate-a koje će registrovati marketinški stručnjaci iz SFI ispod vas!

Od svih PSA i CSA imate procenat. SFI ima ogroman online shop koji se zove TripleClicks i na kojem se nudi preko 50.000 proizvoda i usluga, dostupnih kupcima iz preko 90 zemalja sveta, sa preko 50 različitih opcija plaćanja ( pošto nemaju svi PayPal ), sa čestim promo akcijama, aukcijama … Svaki put kada neko od vaših PSA ili CSA kupi bilo šta tamo vi dobijate proviziju. Sad zamislite da osvojite na aukciji 200 CSA? Ili da učlanite hiljade ljudi?

Ali ne samo to – vaši PSA možda neće kupovati na TripleClicks već će ZARADITI promocijom proizvoda sa TripleClicks-a. Što više zarade vaši affiliate-i to više ćete zaraditi i vi! Zato vam se isplati da oformite što veći tim. A kako je program u 7 nivoa isplati vam se i da pomognete tim članovima da učlane i oni što više ljudi.

I sada dolazimo do ključne stavke – DUPLIKACIJA. A to je PROBLEM većine MLM poslova. Jednostavno rečeno ljudi ne rade to što i vi, a u velikoj većini slučajeva je razlog tome to što NE UMEJU. No sa SFI je stvar potpuno drugačija. Znam da će svaka MLM kompanija reći da čini sve da vam pomogne, ali tek kada probate SFI uvidećete koliko je DUPLIKACIJA ovde LAKA. A sve zahvaljujući neverovatnoj informatičkoj infrastrukturi koju je SFI izgradio. Na kraju krajeva, oni su online od 1998. Sve relevantne informacije poslaće SFI. Tačno, uredno, jasno, na vreme! Vama ostaje da se javite članovima tima i pitate ih nešto poput “A jel ostalo nešto nejasno?” Što se tiče domaćeg terena gde je jedini problem to što ima dosta ljudi koji ne znaju engleski ISKORISTITE OVAJ SAJT, FACEBOOK FORUM, WEBINARE! Nakon što vam se neko registruje prosto mu dajte link da pogleda ovaj tekst da bi bolje razumeo SFI. LINK: www.netponuda.com/sfi je link baš do ovog članka kojeg sada čitate. Dajte im taj link da pročitaju ovaj tekst i postaće im sve mnogo jasnije.

U SFI se ljudi zaista lako učlanjuju! Najpre, BESPLATNO JE! Program obuke na temu internet marketinga je FENOMENALAN! Potpuno BESPLATAN za sve ( besplatno ) registrovane SFI affiliate. Sadrži preko 70 sjajnih lekcija na temu Internet Marketinga a svakog meseca se dodaju nove. Možete ga naći pod Training >  Internet Income Course Guide u vašoj SFI kancelariji.

NO TO JOŠ NIJE SVE! POSTOJE I NAGRADNI PROGRAMI!

Kada se učlanite u SFI tog istog dana se učlanilo barem još par stotina ljudi iz celog sveta. Svi vi učestvujete u E365 takmičenju za vašu grupu. Svi ćete sakupljati poene ( VPVersa Points ). Neko će sakupiti više, neko manje. Prosek poena koje imate svi vi koji ste u istoj “klasi” – učlanili se istog dana, zove se GREEN LINE – “zelena linija” za vašu grupu.

Važno je da ostanete svo vreme ABOVE THE GREEN LINE – iznad zelene linije.

To prosto znači da imate nešto više poena od proseka svoje klase. I šta sa time? Svake nedelje se izvlače GARANTOVANE kao i PREMIJERNE nagrade. Garantovane nagrade dobijate prosto tako što ste svo vreme ostali iznad zelene linije. To mogu biti dodatni VP, MRP, TC krediti itd. A PREMIJERNE nagrade se izvlače pa ko ima sreće. Tu postoje i novčane nagrade. Nagrade rastu što ste duže vremena iznad zelene linije. Ostati iznad zelene linije je LAKO. Svakoga dana se ulogujte u svoju SFI online kancelariju i otvorite HOME pa “TO-DO LIST”. Tamo vas svakoga dana čekaju jednostavni koraci čijim ispunjavanjem osvajate dodatne poene.

SVAKOGA DANA MOŽETE OSVAJATI NOVE POENE! Prostim pregledom stranica dobijate dodatne poene. Obratite pažnju, na kraju nekih stranica postoji veliko plavo dugme na koje treba da kliknete i da time potvrdite da ste pročitali sadržaj na njoj. Ove akcije nisu obavezne, ali ako želite da zaradite potrebno je da se svakoga dana ulogujete u vašu SFI kancelariju i da pokupite poene sa “TO-DO” liste. Time ćete ostati iznad zelene linije, dobiti lepe nagrade, i sakupiti više poena – a to znači i više novca iz profit share programa.

Postoje i DNEVNE NAGRADE gde mogu učestvovati svi koji su tog dana sakupili barem 10 VP. Ulogujte se u vašu online kancelariju, sakupite 10-20 poena preko “TO-DO” liste i potom kliknite na WIN IT! i prijavite se za učešće u nagradnom izvlačenju za taj dan. SFI vas neće automatski ubaciti u to takmičenje, već svakog dana morate sami da se prijavite. Na taj način želi da nas stimuliše da se svakog dana ulogujemo u našu online kancelariju, jer uvek ima nešto novo! Nagrade su vredne, ima i novčanih od $500 pa uz malo sreće, “za ništa” jer je učešće besplatno, možete dobiti vrednu nagradu.

 

Kada malo upoznate SFI, nakon nekog vremena započećete i promocije TripleClicks ponuda. Kada neko ko je samo kupac, ali ne i affiliate, tamo nešto kupi njemu poeni ( VP ) ne znače ništa, jer on nije affiliate. Ti poeni idu vama! U gornjem primeru sa automobilom onaj affiliate koji nađe kupca dobiće ne samo novčanu proviziju $438,53 već i 73088 VP! Sa minimalnih 1500 VP u jednom mesecu vi dobijate status EAExecutive Affiliate i ulazite u mesečni profit share program. Koliko će to para biti zavisi od profita koji SFI napravi tog meseca. Te naravno koliko članova i sa koliko poena je u profit share programu tog meseca. Što više poena imate u jednom mesecu to je veći vaš deo iz profit share programa. Ali u proseku sa minimalnih 1500 VP je profit share $10. Pa vi preračunajte koliki može da bude sa 73088 VP!

ŠTA JE NAJVAŽNIJE DA URADITE U PRVIH 24 SATA OD REGISTRACIJE?

 1. ulogujte se u vašu SFI kancelariju na http://www.sfimg.com/
 2. otvorite HOME pa “TO-DO LIST” i krenite da sakupljate poene kroz lake aktivnosti iz kojih ćete puno naučiti a neće vas ništa koštati; u SFI stilu sve je propraćeno kratkim i jasnim uputstvima, samo treba pročitati
 3. imajte na umu: u prvih 24 sata od vaše registracije čim sakupite 500 VP, što je lako, dobijate BONUS 200 VP pa imate 700 VP. Ali to važi samo u prvih 24h od vaše registracije. Za to vam treba sat-dva pa uradite odmah
 4. cilj vam je da sakupite 1.500 VP što pre i dobijete status EA jer kao što vidite EA znači mnogo!

ŠTA POSLE?

Pošto ste odmah nakon registracije nakupili 1.500 VP sada se narednih dana posvetite malo boljem upoznavanju SFI programa. Kada se ulogujete u vašu SFI kancelariju imate gore desno dva korisna linka za početak. To su SFI BASICS i LAUNCHPAD. Ovo drugo su lekcije. Svaki affiliate pored besplatnog kursa internet marketinga dobija i 30 lekcija na temu samog SFI. Lekcije su kratke, sadržajne, zanimljive i vrlo često i zabavno napisane. Krenite da ih čitate, bez žurbe. Na kraju svake lekcije LAUNCHPAD-a nalazi se jedno pitanje. Tačan odgovor vam donosi dodatnih 15 VP. Ako odgovorite netačno možete ponovo da pokušate. Vi možete da prođete i više lekcija dnevno, no ne žurite. Važno je da razumete svaku od lekcija jer se u njima krije prava riznica saveta kako da iskoristite sve što vam SFI pruža, a kao što vidite mogućnosti su OGROMNE!

Jedna od najvažnijih stvari je da naučite što više i krenete da izgrađujete vaš tim. Rastom vašeg tima rašće i vaša zarada. Brojne gotove oglase, banere, savete, alate na tu temu možete naći pod MARKETING TOOLS.

OSNOVNI ALAT ZA IZGRADNJU TIMA JE VAŠ LIČNI AFFILIATE LINK

To je link kojeg vi dajete drugima da bi se oni učlanili preko vas. Kao što ste i vi dobili link od svog sponzora da biste se učlanili preko njega. Svi linkovi su u formatu:

http://www.sfi4.com/XXXXXXXX/FREE

gde ono XXXXXXXX zamenite vašim jedinstvenim SFI ID brojem. Kada se ulogujete u vaš SFI affiliate centar u gornjem desnom uglu ekrana vam stoji vaš jedinstveni SFI affiliate ID.

Sve vaše lične linkove – za učlanjenja drugih osoba, za TriplClicks shop, za aukcijski sajt itd. možete naći u vašoj online kancelariji. Kliknite na HOME pa na REFERENCE i sa menija izaberite GATEWAY LIST. Tu su vam svi vaši linkovi.

Što se tiče podrške, nemojte da vas iznenade poruke viših sponzora koji će vam poslati s vremena na vreme dobre savete. Te poruke se šalju direktno iz SFI kancelarije. Proverite i vaš SPAM folder da vam poruke nisu tamo zalutale.

Kada izgradite tim interesovaće vas kako da i vi koristite besplatne alate za podršku vašem timu. Dobićete čak gotove email poruke koje možete slati. A ugrađeni alati su “na klik”. Možete pretraživati vašu strukturu po bezbroj kriterijuma. Celu vašu strukturu možete videti iz online kancelarije. Kliknite na HOME pa MY ACCT i zatim sa menija izaberite MY REPORTS. Tu ćete naći sve vaše izveštaje ( “reports” ) a pod GENEALOGY možete da vidite celu vašu strukturu.

Posetite i veoma koristan i zanimljiv FORUM na kojem možete da naučite mnogo stvari. Otvorite HOME pa zatim kliknite na FORUM.

I ZA KRAJ – KAKO VAM SE ISPLAĆUJE ZARADA?

Sve zarade za prethodni mesec se obračunavaju i isplaćuju 10. u mesecu. Ima više načina isplate a svakako je najbolja isplata na američku Payoneer Mastercard karticu. Kada vam se prvi put skupi $20 za isplatu, što ako ste imalo vredni treba da bude već narednog meseca, možete naručiti ovu karticu na vašu kućnu adresu. Payoneer servis radi u preko 210 zemalja, praktično u celom svetu. Podržane su i sve ex-YU republike. Karticu besplatno dobijate na vašu kućnu adresu. Novac sa kartice dižete u lokalnoj valuti na bilo kom bankomatu, a možete plaćati i po prodavnicama. Payoneer Mastercard provereno funkcioniše u svim ex-YU republikama, kao i u inostranstvu.

 

JOŠ PAR “TRIKOVA” :)

autor: Boris Janevski

Kako sakupiti 1500 VP svakog meseca, a ne samo odmah nakon učlanjenja kada je to najlakše sakupiti za par sati? Ja volim da sakupljam poene izgradnjom tima. Naime, čim PSAPersonal Sponsored Affiliate, tj. osoba koju ste lično učlanili i narednog meseca sakupi 1500 VP i postane EA2, vi kao sponzor dobijate 100 VP bonusa. Novi član može da sakupi 1500 VP za dva sata nakon registracije. Time on postaje EAExecutive Affiliate u tom mesecu. Šta je onda EA2? To je član koji je i sledećeg meseca sakupio barem 1.500 poena i potvrdio EA staus. Za svakog ličnog ( direktnog člana, ili kako se to zove PSAPersonal Sponsored Affiliate ) koji dostigne status EA2  vi dobijate po 100 VP. Imajte 15 vrednica i to vama donosi 15 x 100 = 1.500 VP. A ko je vredan i jednom potvrdi 1.500 on je u stanju da to uradi svakog meseca. Onda na konto svakog takvog člana i vi dobijate po 100 VP svakog meseca.

Sve što ja radim je: kada dobijem na mail da mi se novi član registrovao javim se toj osobi mail-om i ne detaljišem puno. Samo prosto napišem na mail  “Vidi, najbitnije ti je sada da se uloguješ u svoju kancelariju, otvoriš HOME pa TO-DO LIST i tamo odradiš sve što možeš. U prvih 24 sata čim skupiš 500 VP dobiješ još 200 pa imaš 700. Sakupi 1500 VP, što je lako, i postaješ EA – Executive Affiliate. To znači da ulaziš u profit share program. Drugim rečima, to znači PARE ZA TEBE. Uradi to što pre pa se čujemo.”

Važno je da im se javite što pre jer BONUS 200 VP mogu da dobiju samo u prvih 24 sata.

Drugi korak, a kada me novi član posluša i to uradi je: kažem mu da radi isto ovo. Dakle, da i on može da učlanjuje druge i da dobija 100 VP za svakog EA2 člana u perspektivi – tačnije u drugom mesecu. Ali da prvo mora da pomogne novom članu da odmah sakupi 1.500 i postane EA u mesecu kada se učlanio. Pa će potom mnogo lakše razumeti kako da sakupi 1.500 i narednog meseca. SFI nije posao u kojem se možete obogatiti preko noći. Vi možete da preporukom TripleClicks proizvoda možda zaradite jalo lep novac već u prvom mesecu, jer dobijate 45% od zarade koju SFI ostvari. To je lepo, ali redovne mesečne zarade možete postići jedino izgradnjom stabilnog tima. Treba raditi i jedno i drugo. Ali ne smete zaboraviti na izgradnju tima jureći za brzim parama. Tako se moj tim širi kao letnji požar! Za prvih nedelju dana učlanio sam 47 osoba lično a dobio tim od 123 ljudi jer su i oni dalje učlanjivali druge. Većina su EA, mnogi su ponovili 1.500 i sada su EA2.

EVO SLIKE IZ MOJE SFI KANCELARIJE KOJA TO POTVRĐUJE – REGISTROVAO SAM SE 23.06. A 31.07. – NAKON 5 NEDELJA U SFI: LIČNIH ČLANOVA 87 A U CELOM TIMU 364 ČLANOVA!

Veliki broj EA2 ispod vas – znači PARE za vas! Što ste bolji dobićete viši status. Posle EA dolaze statusi TL – Team Leadera:  Bronze – BTL, Silver – STL, Gold – GTL i Platinum – PTL. Kada ste Team Leader za vaš deo zarade iz profit share ubrajaju vam se i poeni od EA2 ispod vas. Tako ako imate ličnih 3000 VP i Bronzani ste Tim lider, ali imate i 10 EA2 ispod vas, u profit share ulazite sa 3000 + 10 x 1500 što je 18.000 VP a ne samo sa 3000 ličnih. Ima tu još mnogo, mnogo drugih benefita a ovo je samo jedan. Dobijate besplatne TC kredite, dobijate CSA članove ispod vas od same kompanije, postoje posebni nagradni programi sa velikim keš nagradama samo za Team Lidere itd.

Uslovi nisu teški, na primer BTLBronze Team Leader se postaje sa 3.000 VP u jednom mesecu. Od toga 1.500 treba da vam bude preko TC SHOP-a. To znači: ili od ličnih kupovina ili od kupovina drugih koje ste vi uputili na TC SHOP. Ili i jedno i drugo. U svakom slučaju tu NE postoji uslov da vi išta kupite sami. Sakupite tih 1.500 VP od TC SHOP-a prostom preporukom drugima. Dakle, treba obratiti pažnju ne samo na učlanjivanje drugih ljudi nego i na TC SHOP jer kada nekoga uputite na TC SHOP bilo da mu preporučujete neki određeni proizvod, ili prosto “ceo TC SHOP pa nek vidi šta mu se sviđa” ili Pricebender AUKCIJE gde treba da kupi TC Kredite da bi učestvovao, vi od svih tih kupovina, kada god kupe i šta god da kupe dobijate ne samo 45% zarade SFI, već i poene. Mnogi artikli koštaju jako male pare – dva – tri $ a donese vam po 100-200 VP. Veoma popularne su aukcije, a kada neko kupi TC kredite da bi učestvovao na aukcijama tu dobijate i lepu zaradu ali i dosta VP poena.

Obavezno pogledajte pod HOME pa MARKETING sve je jako lepo objašnjeno. Tu su vam i svi VAŠI linkovi, primeri oglasa, saveti, baneri … da promovišete učlanjenja, TriplClicks Shop, Pricebender aukcije itd.

KAKO KORISTIM TC KREDITE? EVO KAKO:

Najpre, postavio sam paket od 100 TC kredita koji košta $29 kao mesečni STANDING ORDER, tačnije taj najpovoljniji paket samo tako i može da se kupi. To znači da svakog meseca automatski kupujem taj paket. Te automatske kupovine ( standing order ) mogu da obustavim kada god poželim, ali nisam lud da to uradim, a sada ćete videti i zašto. To mi donosi 1200 VP svakog meseca.  Naime, kada mi SFI affiliate-i kupujemo nešto na TripleClicks dobijamo i VP ( poene ). Takođe dobijamo  i  MRP – Member Rewards Points. MRP-ovi su kao novac – sa njima možete da kupujete umesto da plaćate novcem. Naime svaki proizvod ima cenu u novcu ali i u MRP-ovima. Na primer kada mi se sakupi 992 MRP-a ja to zamenim za paket od 20 TC kredita umesto da ga platim $9,80. Kupovinom paketa od 100 TC kredita dobijam i 27 MRP.

Sa tih 100 TC kredita učestvujem na aukcijama za 300 i 250 TC kredita. Da biste dobili na aukciji potrebno je malo sreće, ali najviše da ste pažljivi. Naime nakon što neko od učesnika klikne na BID NOW cena se podiže za 1 dolarski cent ( zato se i zovu penny aukcije ). Tada se tajmer resetuje i ponovo odbrojava nazad ka nuli. Ako niko drugi ne bidduje a tajmer dostigne nula sekundi, onaj ko je poslednji biddovao dobija na aukciji.

Vreme tajmera se skraćuje kako aukcija odmiče. U početku tajmer počinje da odbrojava od 3-4 minute ka nula sekundi. Kako se više ljudi uključuje u aukciju to se vreme skraćuje.

Kako tajmer odbrojava ka nula sekundi ja čekam da dođe do 5 sekundi, i ako niko drugi nije bidovao bidujem ja. Ne valja baš da čekate do 1 ili 2 sekunde jer zbog internet konekcije može da se desi da vam klik na BID NOW ne bude priznat. Bidovanje na četvrtoj – petoj sekundi je OK. Na taj način štedim kredite, jer ako neko drugi biduje tajmer će se resetovati i krenuće ponovo da broji do nule. Onda opet čekam do pete sekunde, pa ako neko drugi biduje ok, ako ne, bidujem ja. U proseku za pobedu na aukciji utrošim 30 do 50 kredita. Pošto postoje i aukcije na kojima cena ode previsoko za moj ukus, od neke i odustanem. U totalu sa 50 potrošenih kredita dobijam aukciju za 250 ili 300 kredita. Koja se može završiti i ispod $1 što i nije tako retko! Sa sve potrošenih 50-ak kredita da bih dobio aukciju, to ispada da me manje od $20 koštalo 300 kredita, što inače vredi preko $80!

Sada kada sam osvojio jeftino dodatnih 300 kredita idem na aukcije za 100 ili 200 Co-sponsored affiliate-a! Da postoje i aukcije na kojima možete da osvojite AFFILIATE! Tako i ako nikoga ne učlanjujete – vaš tim raste ENORMNOM BRZINOM! Od porudžbina PSA i CSA vi zarađujete procenat. Od 200 CSA šta mislite koliko će njih kad-tad nešto poručiti sa TripleClicks a onda i ja zaraditi od toga? Pri tome, oni ne moraju da poruče odmah – kada kod poručili ja zarađujem. I ne samo prvi put kada poruče, nego svaki put kada poruče bilo šta sa TripleClicks shop-a.

I JOŠ NEŠTO!

Za svaki TC kredit koji utrošite prilikom aukcija dobijate 5 MRP. Rekao sam vam već da su MRP kao interni novac. Sa MRP mogu da kupujem na TriplClicks umesto da plaćam novcem. Ima mnogo toga što možete da kupite sa 200-300 MRP. Tako, ako i ne dobijete na aukciji dobićete MRP-ove pa nećete ostati baš praznih ruku. Samom kupovinom paketa od 100 TC kredita dobijam 27 MRP-ova. Potom kada potrošim tih 100 TC kredita dobijam još 100 x 5 = 500 MRP-ova. Sa time mogu da kupim još kredita na TC ili nešto drugo. Tako sam i kupio pomenuti spiner –  u stvari dobio sam ga džabe!

Takođe, postoje i aukcije označene sa “DP” što je skraćeno od Double Points. Na njima za svaki BID dobijate po 10 MRP.

Comments are closed.